Ads Top

Beatrixbrug wordt Prinses Amaliabrug

De provincie Noord-Holland gaat de Beatrixbrug in de N246 bij West Knollendam, vernieuwen en omdopen tot Prinses Amaliabrug. Reden hiervoor is dat een paar kilometer verderop, in de gemeente Zaanstad, ook een Beatrixbrug ligt. Het Koninklijk Huis heeft voor de naamsverandering toestemming gegeven.

De vernieuwing van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug is onderdeel van het groot onderhoud dat de provincie uitvoert aan de N246 en een deel van de N244. Met het onderhoud voert de provincie meteen wegverbeteringen door, zoals de aanleg van nieuwe kruispunten en fietsoversteekplaatsen. Deze verbeteringen maken de weg voor al het verkeer veiliger en verbetert de doorstroming.
De werkzaamheden duren tot en met eind 2019. Aannemer Dura Vermeer is al begonnen met de voorbereidingen.

Vanaf september is er een tijdelijke Beatrixbrug. De tijdelijke brug komt naast de huidige te liggen en heeft net zoals de huidige brug één rijstrook in iedere rijrichting.
De doorstroming van het verkeer blijft daardoor tijdens het vernieuwen van de brug zoveel mogelijk in stand.

Tijdens de werkzaamheden is de maximumsnelheid, voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers, op en rond de tijdelijke brug aangepast naar 50 km per uur. Bij de vernieuwing van de Kogerpolderbrug wordt dezelfde werkwijze toegepast.

De Prinses Amaliabrug wordt in maart 2019 in gebruik genomen. De nieuwe Kogerpolderbrug is eind 2019 klaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.