Ads Top

'Natuurlijke zuiverheid mineraal- en bronwater gegarandeerd'

Uit meerdere recente berichten in de media blijkt dat de kwaliteit van leidingwater en de veiligheid van bronnen bestemd voor leidingwater in Nederland onder druk staan. Bronnen voor mineraal- en bronwater daarentegen zijn wettelijk beschermd en daardoor is de natuurlijke zuiverheid altijd gegarandeerd. Dat zegt de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft in Nederland 13 bronnen voor mineraal- en bronwater erkend. Dit water is afkomstig van de meest zuivere en streng beschermde bronnen. Het gebruik van oppervlaktewater en vervuilde bronnen is hierbij verboden. Hierdoor is mineraal- en bronwater van nature zo zuiver dat het direct bij de bron veilig is voor consumptie.

Het is bij wet verboden om mineraal- en bronwater chemisch te behandelen. Leidingwater daarentegen wordt intensief behandeld: voordat leidingwater geschikt is voor consumptie, moet het maar liefst 65 stappen ondergaan. Bij mineraal- en bronwater is door de strenge bescherming deze controle niet nodig en dus ook wettelijk verboden.

De natuurlijke zuivering van mineraal- en bronwater is een uniek proces dat vele tientallen jaren in beslag kan nemen. Het water is van nature zuiver en heeft een constante kwaliteit van de bron tot aan de consument.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.